Varför välja Appleprodukter?

Det är många som frågar sig varför man väljer Appleprodukter. Enligt kritiker så är det betydligt dyrare än vad motsvarande produkt av annan producent kostar, men varför är det då så populärt?

Användarvänlighet

Det första och största argumentet man hör från många Apple användare är att användarupplevelsen är bättre. Vad detta egentligen betyder är ganska svårdefinierat även om vi precis som många andra har gjort ett försök. Ofta brukar man titta på företagets historia och hur de många gånger har varit först när det kommer till att lansera nya användargränssnitt till konsumenter. Vi kan till exempel titta på första musen med Macintosh, iPodens scrollhjul och iPhonens touchscreen.

Stöd från tredje part

Något som har blivit en allt viktigtare anledning till att välja en Appleprodukt är att de på många sätt har blivit en allmänt accepterad standard. Detta har gjort att otroligt många tredjeparts företag satsar stort att utveckla tredjepartsprodukter för att lyckas få sin del av den värdefulla äppelkakan. Något som i sin tur gör att det finns otroligt många tillbehör och appar att välja mellan. Hemsidan The Verge har skrivit en lång artikel om detta och allt stöd som Apple får av både företag, journalister och privatpersoner.

Design

Sist men inte minst så har vi designen. Sedan Steve Jobs kom tillbaka till Apple i slutet av nittiotalet så satte han snart britten Jonathan Ive som chef för designdivisionen på Apple.  Den första produkten de släppte med varandra var Apple iMac som tack vare deras färgglada och transparenta färger totalt vände om på hela PC-industrin.