Tillbehör till mobilen

shutterstock_170564624En ny mobiltelefon är sällan billig. Dock fungerar ju dagens mobiler mer som datorer, vilket innebär att man även får mer för pengarna.

Våra aktuella smartphones har mängder av bra egenskaper och funktioner, exempelvis kamera och internet, men framförallt tillgång till tusentals appar. Din mobiltelefon kan vara väldigt annorlunda från någon annans mobil av samma modell, bara på grund av apparna. Förutom att du kan köpa grymma skal till mobilen finns det många andra roliga tillbehör.

Fota bättre

För dig som gillar att fota behöver du egentligen inte något annat än din mobiltelefon. Nya smartphones har riktigt bra kameror, men om du ändå vill kunna ta bättre bilder kan du köpa tillbehör. Något för den fotointresserade kan vara selfie-pinne, stativ och linser. Även fast mobiltelefonerna redan är ganska små kan du alltså köpa till ännu mindre objektiv och linser till kameran, exempelvis ett så kallat fisheye.

Stativ är perfekt om du vill ta mycket kort utomhus. Det finns till exempel stativ med rörliga ben. Dessa kan du ställa nästan var som helst, även om du vistas i naturen. Med hjälp av de rörliga benen kan du placera mobilen på en ojämn sten, vira stativet runt en gren eller sätta upp någon annanstans. Om du vill kunna ta bra bilder i dåligt ljus kan du köpa till blixtar till din mobil. Dessa är perfekta för att ge dig bra belysning även på kvällen.

Perfekt på resan

Om du vill kunna använda mobiltelefonen till proffsbilder kan du köpa ett riktigt objektiv till din enhet. Dessa objektiv är ganska dyra, men bilderna blir riktigt skarpa. Särskilt när du är ute och reser är det perfekt att ha en bra kamera och mobil i ett. Ett annat bra tillbehör för resan är en portabel laddare. Kanske har du själv varit med om att din mobiltelefon dött vid ett viktigt utflyktsmål? Med en portabel laddare har du alltid räddaren i nöden nära till hands.