Ta hand om mobilen

Mobiltelefonen är med oss nästan vart vi än går, till och med på toaletten. Det är ingen överdrift att säga att dom flesta av oss är beroende av våra mobiltelefoner, något som vi ofta blir varse när den går sönder och vi står utan telefon under en period. Men hur ska vi ta hand om vår käraste ägodel för att den ska hålla. Här kommer våra bästa råd.

En mobiltelefon består av två delar, hårdvara och mjukvara. Hårdvaran är det du ser med blotta ögat, själva telefonen, den är också den enklaste att skydda. Skal och fodral är det bästa medlet för att undvika att mobiltelefonen skall gå sönder, bumpy.se har ett stort urval att välja på. Det är också en bra idé att köpa ett skydd för själva skärmen så att det inte blir repig och förstörd. Skulle du ha oturen att tappa din mobiltelefon i golvet så att skärmen spricker så ska du laga detta så snart som möjligt för att undvika efterföljande problem. Tänk också på att telefonen samlar på sig massa smuts, många säger att dom är skitigare än en toasits, så se till att rengöra telefonen så ofta som möjligt för att slippa alla bakterier.

Mjukvaran är svårare att hålla koll på men en av grundreglerna är att se till att uppdatera mjukvaran löpande. De flesta smarta telefoner säger till när det finns nya programvaror att hämta, så ignorera inte dessa notiser utan se till att uppdatera för att hålla telefonen i bra skick. Kom dock ihåg att uppdateringar tar mycket mobildata i anspråk, så vänta med det tills att du har WIFI uppkoppling. En annan bra idé är att rensa bort onödig data som samlas i telefonen. Detta kan du ofta göra under underhållsmenyn och det kan pigga upp en trött telefon.