Ta bättre bilder med mobilen

Mobilen är kameran du alltid har med dig och ett roligt verktyg för att fånga ditt liv i bilder. Eftersom tekniken är så bra i dagens mobiler är det inte svårt att ta bra bilder, men du kan ta ännu bättre bilder med lite hjälp. Tänk på att skapa djup i bilden med hjälp av föremål på olika avstånd och att fånga speglingar och ljus i motivet.

Kom riktigt nära

Att fotografera små detaljer med en makrolins är verkligen roligt. Det innebär att du tar bilder där du kommer riktigt nära det du fotograferar, till exempel en daggdroppe på ett grässtrå. Om du älskar detaljer eller att fotografera i naturen, så är detta absolut något för dig. Vill du hitta bra och roliga linser för alla fototillfällen så kan du kolla in dessa på nätet.

Vitt och brett i fokus

För att kunna ta in mer i bilden kan du använda dig av en vidvinkellins. Med denna typ av lins kan du ta härliga panoramabilder så att du kan få med hela stranden i en bild på semestern. En annan typ av vidvinkellins är lins som kallas “fish eye”, vilket är en typ av specialeffekt som ger en illusion av att bilden är böjd med fokus i mitten.