Mobilen är vår bästa vän

Kommer ni ihåg mobilens barndom? Snake, T9 och Hajfenan är kanske ord som låter bekanta men som du inte riktigt kan placera. Mobilens utveckling har onekligen gått fort och vi är idag långt ifrån de knapptelefoner vi hade först. 

En av de telefoner som mest ritat om kartan för vad en mobiltelefon är, är onekligen Apples iPhone. När den lanserades blev uppståndelsen stor och den ändrade inriktningen mobiltelefoner tog. Man har sedan dess släppt en rad nya modeller. Hur de recenserats har varierat men gemensamt för de alla är att de varit väldigt populära och varit någon övriga mobiltillverkare behövt förhålla sig till.

Det är så klart inte bara iPhonen som fört utvecklingen framåt. Andra tillverkare, då främst Samsung, har släppt flera så kallade “iPhone-dödare”. Hittills lever iPhone vidare men deras mobiler har hjälpt till att föra utvecklingen framåt.

Mobilen är idag något man alltid bär med sig. Vi använder de till allt från att kolla vädret och ringa till att besöka vår bank och spela spel. För att inte nämna musik- och videostreaming. Mobilen har blivit en så integrerad del av våra liv att vi har svårt att tänka sig ett liv utan den. Den har i princip blivit vår bästa vän.

Att man dessutom kan göra mobilen mer personlig med skal och andra tillbehör gör att vi knyter an än mer till den lilla skärmen.

Hur utvecklingen kommer se ut i framtiden är svårt att sia om men en sak är i alla fall säker. Mobilen är här för att stanna.