iPhone 6S – hur har det gått?

I Sverige lanserades den nya iPhone 6S och 6S Plus den 9:e oktober. Nu för alla som väntat med att köpa den kanske det är dags att se vad de har fått för bemötande.

Sajten Techradar började med att säga att medan den än väldigt lik den förra modellen har det gjorts en hel del förändringar under ytan. Till att börja med har den 6S ett starkare chassi och en skarpare kamera, de menade att på papper så är det en ganska imponerande uppgradering. De tycker dock att många kanske inte kommer att tycka att den inte står ut tillräckligt från sin föregångare för att ursäkta priset, speciellt inte bland de som funderar på att gå från iPhone 6 till 6S.

Macworld lade verkligen fokusen på Apples nya 3D Touch, som är en kombination av både hårdvara och mjukvara. Detta låter mobilen känna av hur hårt man trycker på skärmen och kan därigenom utföra olika funktioner beroende på detta. Macworld menar att det är svårt att förstå hur fantastiskt detta är om man inte testar det själv. Denna nya teknologi kan komma att öppna många dörrar för både nya och gamla appar.

Slutligen tar vi en titt på vad CNET och vad de hade att säga om 6S. Allt som allt var de väldigt positivt överraskad över de förbättringar som gjorts, men det var dock något som drog ned betyget och det var batteriet. Klagomålet här var att den har samma batteritid som iPhone 6, något som de flesta hoppades skulle förbättras i den nya modellen. De vekar också vara av åsikten att alla som har en äldre modell än iPhone 6 kan verkligen överväga att skaffa den senaste.

Vi har valt att jämföra iPhones nya 6s och 6s plus. Förutom att plus har en något större skärm har den en höge upplösning, men i det stora hela är det bra skärmar på båda, förutom att den ena är lite större och lämpar sig bättre för att se på videos eller om du vill spela spel. Så den fråga du ska ställa dig själv är hur mycket du använder telefonen, men framför allt vad använder du telefonen till?

Kanske är det så att du använder den till att se filmer via Netflix, då är en större skärm att föredra. Prestandan är nästan identisk mot varandra där båda använder apples nya 64-bitars A9 CPU. Kameran har äntligen blivit uppgraderad från 8 till 12 megapixel. Något annat som är nytt och väldigt välkommen är energisparläget som båda telefonerna utrustats med, vilket gör plus till en vinnare bland de två telefonerna.