Effektivisera ditt datoranvändande

Datorn har blivit en av de viktigaste verktygen vi använder i vår vardag men de har också fört in en del problem.  Hur gör vi då för att lösa dessa och effektivisera våra datorvanor? 

Tillbehör och uppgraderingar

Amacbook prott ha rätt tillbehör och komponenter är extremt viktigt för att snabbt kunna komma igång med sitt arbete. Bland den effektivaste uppgraderingen man kan göra av sin dator är att byta ut hårddisken till en så kallad SSD om den inte redan har en sådan. SSD står för solid state drive och lagrar din data på små chip liknande dom som sitter i usb-minnen istället för på skivor så som det är i klassiska hårddiskar. Detta betyder att de extremt mycket snabbare, speciellt på vissa saker som att starta upp datorn.  Tyvärr är SSD hårddiskar betydligt dyrare är de klassiska varianterna så om man behöver mycket lagringsutrymme är det inte den bästa lösningen. Då finns det istället hybriddiskar man kan titta på då de både har den stora lagringskapaciteten genom en vanlig hårddisk och en pytteliten inbyggd SSD som hjälper till att snabba upp allt lite. Så gott som alla laptops Apple säljer nu har redan inbyggda SSD hårddiskar med extremt höga hastigheter.

En stor tidsbesparing i din datorrutin kan vara att köpa extra appleladdare som du sedan kan förvara och låta vara inkopplade där du använder dom oftast. Om du har en på jobbet och en på kontoret så sparar du mycket tid genom att inte behöva koppla in och ur den flera gånger per dag. Om du köper en tredje som du förvarar i datorväskan så förlorar du dessutom inte flexibiliteten att kunna koppla in den när du använder datorn på möten eller liknande.

Mjukvara

Om man inte har perfekt syn kan det vara väldigt bra att se över vilken upplösning din dator är inställd på. Om texten är för liten för dig att läsa utan problem och du ofta måste läsa om vad det står kan du spara mycket tid på att justera upplösningen och med det göra texten större och enklare att läsa.